dinsdag 12 april 2011

Nigella's Thaise noedelsoep met kip

Oeps. Net nu ik wil beginnen om dit stukje te schrijven, bedenk ik me dat ik al eens geblogd heb over Thaise kippensoep. Echt waar, hier is het. Heel even dacht ik dat het dan geen zin zou hebben om in herhaling te vallen, maar ik doe het toch. Het is namelijk geen herhaling. Deze variant is minstens net zo smakelijk, maar - vanwege de overvloedig aanwezige groenten - veel gezonder.
Het is bovendien een gerecht van Nigella Lawson en die zijn altijd de moeite waard. In alle eerlijkheid moet ik wel vermelden dat de gezonde groente-noedelverhouding uit mijn eigen koker komt en dat Nigella veel meer noedels en veel minder groenten gebruikt.

Uit: "Keuken" - N. Lawson (Uitgeverij Contact)

Voor 2-3 personen (als hoofdgerecht):
1 liter kippenbouillon
75 gr dunne rijstnoedels of eiernoedels
2 dl kokosmelk
1 stuk verse gemberwortel van 3-4 cm, geschild en geraspt
2 eetlepels vissaus
1 grote rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel tamarindepasta
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels limoensap
ongeveer 150 gr gaar kippenvlees, in stukjes getrokken (ik gebruikte vleeswaren-kipfilet)
400 gr Thaise roerbakgroenten
2-3 eetlepels verse gehakte koriander (eventueel)

Doe de noedels in een kom, giet er kokend water over en laat ze 4 minuten staan (of: kook ze conform de aanwijzingen op de verpakking). Giet de noedels af en houd ze warm tot gebruik.
Verhit de kippenbouillon in een grote pan.Voeg alle ingredienten, behalve de roerbakgroenten en de noedels, toe en breng de soep aan de kook. Voeg de groenten toe aan de kokende soep, laat deze een paar minuten meekoken en doe dan de noedels erbij. Serveer de soep in mooie kommen of diepe soepborden en strooi er (eventueel) de verse koriander over.

Voor wie zich afvraagt wat die oranje stukjes in de soep zijn (zie foto): ik deed de kipfilet en de kurkuma tegelijk in de pan - hierdoor kleurde de kip ogenblikkelijk oranje-geel. Er zit dus geen wortel in deze soep (hoewel je dat prima in de groentenmix zou kunnen opnemen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...