dinsdag 16 juli 2013

Wraps met tandoorikip en ananassalsa

Do you like it hot? Ik wel! Ik houd van warm weer (ik klaag niet snel over warmte, maar heel snel over kou) en ik houd ook van pittig eten. Als er in een recept staat dat je 1 of 2 pepertjes kunt gebruiken, doe ik er vaak 2 in. Meestal zonder zaadjes, maar liever mét. Ook in het onderstaande recept van Lorraine Pascale staat in het originele recept dat je, naar wens, 1 of 2 theelepels chilipoeder kunt toevoegen. In mijn geval werden dat dus 2 hele volle theelepels. Dat was misschien toch een tikje te veel van het goede, maar een flinke schep yoghurt (eventueel vermengd met wat kleine blokjes komkommer en fijngehakte munt) zorgt altijd voor verkoeling. Hoe heet wil jij je eten het liefst?


Voor de wraps (4 personen):
8 tarwetortilla’s
3 flinke kipfilets, in kleine stukjes
4 eetlepels yoghurt
3 teentjes knoflook, geraspt
stukje verse gember (ongeveer 2 cm), geraspt
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel garam masala
1 theelepel ketoembar
1-2 theelepels chilipoeder
1 limoen
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
Voor de ananassalsa:
400 gr verse ananas, in blokjes
6 kerstomaatjes
handjevol koriander
1 limoen

Verwarm de tortilla’s, bijvoorbeeld door ze in aluminiumfolie in te pakken en 10-15 minuten in een lauwe oven (75 graden Celsius) te leggen.
Vermeng de kip, de yoghurt, de knoflook, de gember, het paprikapoeder, de garam masala, de ketoembar en het chilipoeder in een kom. Knijp het sap uit de limoen, voeg zout en peper toe en laat alle smaken even intrekken.
Verwarm een scheut plantaardige olie in een grote koekenpan en bak de kip in circa 10 minuten gaar.
Serveer de tortilla’s met de kip, eventueel wat verkoelende yoghurt (zie boven) en de ananassalsa:

Zorg dat de ananas in vrij kleine stukjes gesneden is (snijd eventueel de voorgesneden stukjes wat kleiner). Snijd de tomaten in vieren en hak de koriander grof. Schep dit in een kom door elkaar, samen met het sap van de limoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...