Google+ Followers

donderdag 27 december 2012

Makreelpate

Vroeger, toen ik nog geen kookboekwinkel had, nodigde ik graag de familie uit voor een Kerstdiner en stond ik met plezier 2 dagen non-stop in de keuken. Tegenwoordig wóón ik in de maand december in de winkel en ben ik blij met 2 vrije dagen. Ik laat me graag elders uitnodigen en mijn bijdrage aan het Kerstdiner is… nogal beperkt. Dit jaar zelfs extreem beperkt, maar wel smakelijk: ik maakte de makreelpaté uit “Jamie in 30 minuten” (Kosmos Uitgevers).


Klinkt wellicht bewerkelijk, is supersnel klaar! De keukenmachine is je beste vriend en werkelijk, binnen 5 minuten is het klusje geklaard. Een paar uurtjes een tikje laten opstijven in de koelkast (of niet...) en je hebt een geweldige paté voor bij de borrel. Niet alleen voor Kerst te gebruiken, hoor!

Ingrediënten:
300 gr gerookte makreel
200 gr magere kwark
1 bosje bladpeterselie
1 volle dessertlepel mierikswortel
2 citroenen
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Het is buitengewoon simpel: doe de makreel, de kwark, de peterselie, de mierikswortel en het sap van 1½ citroen + de rasp van 1 citroen in de keukenmachine. Laat het apparaat een paar minuten draaien en schraap tussendoor de binnenkant even schoon. Breng op smaak met zout en peper. Laat eventueel een paar uurtjes een beetje opstijven in de koelkast.

1 opmerking:

  1. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...