woensdag 8 mei 2013

Pasta met paprika en pesto

Een paar dagen geleden besloot ik zelf te gaan experimenteren. In mijn koelkast bevonden zich 3 paprika’s (rood, geel en groen) en een half potje basilicumpesto (niet zelfgemaakt, gewoon in de supermarkt gekocht). En verder was er eigenlijk heel weinig in huis.

Toen bleek maar weer eens dat je niet veel nodig hebt om lekker te eten. De paprika’s werden, samen met een rode ui die altijd wel ergens rondslingert, langzaam gestoofd – en smaakten als gevolg daarvan lekker zoet. Ik kookte het laatste restje Mafaldine Napoletane (geribbelde lintpasta), maar je kunt eigenlijk elke pastasoort gebruiken. Een flinke klodder pesto door de pasta, paprika’s erbij… top!

Het simpele gerecht werd nog een beetje opgevrolijkt door een in stukken gescheurde bol mozzarella en ik plukte een paar blaadjes basilicum van een plantje. Hoe eenvoudig (en lekker!) kan het zijn?

Voor 3 personen:
1 eetlepel olijfolie
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
1 groene paprika, in dunne reepjes
1 rode ui, in dunne ringen
1 theelepel gedroogde oregano
300 gr geribbelde lintpasta of elke gewenste pastasoort
2 eetlepels pesto
sap van ½ citroen
1 bol mozzarella
handvol verse basilicum
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op een matig vuur. Voeg de ui en de paprika’s toe en bak een paar minuten. Roer de oregano erdoor, doe een passend deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de paprika’s zo’n 15 minuten rustig stoven (af en toe even doorroeren). Breng op smaak met zout en peper.
Kook in de tussentijd de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer het citroensap en de pesto erdoor.
Vermeng de pasta en de paprika’s en schep op diepe borden. Scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel over de borden. Garneer met de verse basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...