dinsdag 17 maart 2015

Salade met peer, halloumi en rucolaSinds het boek “Comptoir Libanais” (Uitgeverij Terra) in januari in Nederlandse vertaling op de markt kwam, ben ik groot fan. Je vindt de eetcafés van Comptoir Libanais op verschillende locaties in Londen en ze serveren een mix van Libanees en mediterraan eten. Heerlijk! Het schijnt dat er ook een Nederlandse vestiging in de planning zit… hoe fijn zou dat zijn!

Deze salade maakte ik met peren, maar je kunt de peren ook vervangen door verse vijgen. Gebruik dan ongeveer 6 vijgen en gebruik vooral ook meer peren als je alleen kleine exemplaren kunt vinden.

Voor 3-4 personen:

50 ml ciderazijn
25 ml extra vergine olijfolie
1 eetlepel heldere, vloeibare honing
2 theelepels za’atar (of sesamzaadjes)
1 eetlepel olijfolie
250 gr halloumi, in plakken van 1 cm breed
3 grote rijpe peren, geschild
grote bos rucola
(zee)zout en verse (zwarte) peper


Klop om te beginnen een dressing van de ciderazijn, de extra vergine olijfolie, de honing en de za’atar. Zet apart tot gebruik.
Verhit de gewone olijfolie in een pan en bak de halloumi aan beide kanten goudbruin (pas op – de olie kan spatten!). Verwijder de kern uit de peer en snijd de vruchten in grove stukken.

Leg de rucola op een platte schaal. Wentel de stukken peer door de dressing en verdeel ze over de rucola. Leg dan de halloumi op de schaal en giet de resterende dressing er overheen. Breng op smaak met wat zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...