Google+ Followers

zaterdag 28 januari 2012

Varkenshaas met mango en rode peper

Ik durf het bijna niet te zeggen (het schijnt namelijk niet echt culinair verantwoord te zijn), maar ik ben gek op van die Oosterse zoet-zuur gerechten. Het liefst met ananas erin. Azië meets Hawaii, zeg maar.
Dit receptje is echter te lekker om niet te delen. Om het gastronomische gehalte wat op te krikken, heb ik de ananas vervangen door stukjes verse mango – erg lekker! Maar weet je, als je gewoon ananas wilt gebruiken (vers of uit blik, allemaal prima) heb je absoluut mijn zegen!

Dit gerecht komt uit “Roerbakken!” van Katie Rogers (Veltman Uitgevers, verkrijgbaar in de winkel).

Voor 2-3 personen:
2 eetlepels (lichte) sojasaus
2 eetlepels droge sherry
2 theelepels sesamolie
1 theelepel maïzena
450 gr varkenshaas, in reepjes
2 eetlepels plantaardige olie
2 teentjes knoflook, geperst
4 lente-uitjes, in dunne ringen
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
225 gr mango (vers), in blokjes
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels suiker
3 eetlepels koriander, grof gehakt

Roer een marinade van de sojasaus, de sherry, de sesamolie en de maïzena. Voeg het vlees eraan toe en laat minimaal 15 minuten marineren.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, de ui en de rode peper ongeveer 1 minuut. Voeg dan de varkenshaas (incl. aanhangende marinade) toe en roerbak 3 minuten. Doe de mangostukjes, de sojasaus en de suiker erbij en bak dit nogmaals 3 minuten (blijf roeren). Bestrooi met de koriander (nou ja, die had ik niet in huis, dus ik gebruikte gebakken uitjes) en serveer de varkenshaas met gebakken rijst (met een beetje lente-ui en natuurlijk een eitje erin).

Excuses voor de belabberde foto’s! Ik had er reuze m’n best op gedaan, maar ik blijf een moeilijke relatie met kunstlicht houden. Jammer, want dit heerlijke gerecht had beter verdiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...