dinsdag 7 augustus 2012

Ravioli met kruidenricotta en salieboter

Ik vind het leven veel te kort om zelf pasta te maken. Of eerlijker: ik ben er gewoon te lui voor. Er is niets mis met gedroogde pasta en anders kan ik altijd nog verse pasta kopen – aldus mijn filosofie.
Werkt prima.

Tot het moment komt dat je zelf ravioli wilt maken, omdat je daar zo lekker alle kruiden die in de tuin en op het balkonnetje groeien kunt verwerken. De oplossing bleek simpel: koop verse lasagnevellen. Probleem opgelost!

Eh… misschien toch niet helemaal. De gekochte vellen zijn wel wat droger dan zelfgemaakte verse pasta en dus zul je ze goed vochtig moeten houden om er goed mee te kunnen werken. Het lukte niet helemaal en in een aantal gevallen belandde de ricottavulling in het kookwater, maar over het algemeen werd ik positief verrast… Yummie!


Voor 4 personen:
250 gr verse lasagnevellen
250 gr ricotta
2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas + extra
2 theelepels bieslook, fijngehakt
1 eetlepel (gladde) peterselie, fijngehakt
2 theelepels basilicum, fijngehakt
1 theelepel (citroen)tijm, fijngehakt
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper
125 gr roomboter
24 blaadjes salie

Roer de ricotta om met de Parmezaanse kaas en de verse kruiden (behalve de salie). Breng op smaak met zout en peper.
Neem de lasagnevellen (ik maakte 28 ravioli uit 14 lasagnevellen) en leg er een theelepel ricotto op (met ongeveer 5 cm tussenruimte). Vouw het vel dubbel, bestrijk de randen met water en druk goed aan (gebruik een vork om extra stevig aan te drukken). Kook de ravioli (in gedeelten) in ruim gezouten water in 5-6 minuten gaar.
Laat de roomboter zachtjes smelten in een pannetje en zet daarna het vuur op matig. Doe de salieblaadjes in de pan en bak deze even – tot ze knapperig zijn, maar niet bruin. Haal de blaadjes uit het pannetje en leg ze op keukenpapier. Houd de boter warm tot gebruik.
Dien de ravioli op met de warme boter, krokante salieblaadjes en extra geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas.

1 opmerking:

  1. Opnieuw een te gek foodblog gevonden! Leuke recepten, inclusief verhaaltje. Volger nr. 16 meldt zich ...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...