dinsdag 25 september 2012

Spaghetti met krab en koriander

Alleen de hele trouwe en oplettende lezer zou kunnen bedenken dat de titel van deze blogpost bekend klinkt. Dat er misschien al wel eens eerder een dergelijk recept is verschenen. Nou, dat klopt. Kijk hier maar.



Toch is dit anders. Door het royale gebruik van koriander (love it or hate it), krijgt dit gerecht namelijk een leuk Oosters tintje. Dit recept is van Nigella Lawson (uit “Hoe te eten” – Uitgeverij Atlas Contact), maar ik heb het een beetje verbouwd. Nigella gaat namelijk uit van vers krabvlees en behandelt het witte vlees ook anders dan het bruine krabvlees.
Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar in mijn leven ligt een blikje krab (je weet wel, zo’n ding dat je opentrekt of met zo’n apparaat openmaakt – de wereld vergaat niet!) wat meer voor de hand…

Voor 2 personen:
150 gr spaghetti of linguine
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ rode Spaanse peper, fijngehakt
20 gr verse koriander, grofgehakt
geraspte schil van bijna een hele limoen
2-3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
2 theelepels olijfolie
170 gr (= 1 blikje) krabvlees
150 ml witte wijn
paar druppels limoensap

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af (en vang een theekopje kookvocht op) en zet even aan de kant.
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en laat hierin de knoflook, de rode peper, de helft van de koriander, de helft van de limoenrasp en de lente-uitjes rustig zweten tot ze zacht zijn. Doe dan de helft van het krabvlees en de witte wijn erbij en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Neem een kom en vermeng hierin het resterende krabvlees met de restjes van de koriander en de limoenrasp.
Roer beide mengsels door de pasta, voeg het limoensap toe en doe er eventueel wat van het pastakookvocht bij (als de saus te droog naar je smaak is).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...