zaterdag 14 september 2013

Risoni met prei en kerstomaten

Uit Griekenland heb ik een zak risoni meegebracht (al noemen ze het daar anders, maar helaas, mijn Grieks is een beetje roestig). Voor wie het niet kent: risoni lijkt op rijst, maar is in feite een pastasoort. Ondanks het feit dat het dus hele kleine vormpjes zijn, heeft het een kooktijd van 14-17 minuten. Ik besloot er risotto van te maken…

Voor 2 personen:
250 gr kerstomaten
1 + 1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
150 gr risoni (of arborio-rijst)
250 gr prei, in ringen
circa 625 ml groentebouillon
geraspte Parmezaanse kaas
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de gewassen kerstomaten in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en bestrooi met zeezout. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Neem een grote koekenpan en verhit daarin een eetlepel olijfolie. Fruit op een rustig vuurtje de ui even aan en voeg dan de risoni toe. Fruit dit even mee en doe daarna de prei in de pan. Voeg een paar soeplepels bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen. Voeg geregeld extra bouillon toe. Proef na ongeveer 15 minuten koken of de risoni al (bijna) gaar is. Neem eventueel een paar minuten extra de tijd, maar zorg dat je de rijst of pasta niet té ver doorkookt. Breng de risoni op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
Haal de tomaten uit de oven en giet het vocht (olie + tomatensap) door de risoni. Schep de risoni op diepe borden, rasp er Parmezaanse kaas naar wens over en leg tenslotte de geroosterde kerstomaatjes er bovenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...