donderdag 21 november 2013

Enchilada's met geroosterde groenten

Leuke recepten kun je overal vinden. Tuurlijk, in kookboeken (het zal jullie niet verbazen dat dat mijn voorkeur geniet), maar ook in tijdschriften, kranten, de Allerhande of op de keukenkalender. Ja, echt! Daar komt namelijk dit receptje vandaan: van mijn “Lang American Kitchen calendar 2013” (de maand oktober, om precies te zijn).

Wat wel een beetje jammer is van die kalender, is dat er nogal veel kant-en-klare (en dan veelal typisch Amerikaanse) producten gebruikt worden. Toch kan dat ook een voordeel zijn, want in dit gerecht wordt gebruik gemaakt van een potje tacosaus – en dat voorstel heb ik van harte geaccepteerd. Het staat je natuurlijk geheel vrij om zelf een leuk pittig sausje te fabriceren, maar het ontbrak mij aan de tijd daarvoor.

Veel mensen (ook ik) hebben moeite met het onderscheid tussen tortilla’s, taco’s, enchilada’s en al die andere Mexicaanse varianten. Deze website geeft een duidelijke uitleg.

Voor 4 personen:
1 aubergine, in dikke plakken
1 gele paprika, zonder zaadjes, in grove stukken
1 groene paprika, zonder zaadjes, in grove stukken
1 rode ui, in kwarten
250 gr champignons, gehalveerd
2-3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 klein potje (pittige) tacosaus
8 tortilla’s
geraspte kaas
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper
Eventueel voor erbij:
zure room
verse koriander, fijngehakt

Verwarm de oven tot 200 graden Celsius. Doe de groenten in een grote ovenschaal en sprenkel de olie erover. Doe het komijnpoeder en royaal zout en peper erbij en hussel alles met je handen goed door elkaar. Zet dan de schaal ongeveer 30 minuten in de oven, tot de groenten mooi geroosterd zijn.
Verhit iets olie in een pan en verwarm hierin de inhoud van het potje tacosaus. Doe de geroosterde groenten erbij en vermeng goed. Verdeel het groentemengsel over de tortilla’s en rol ze op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal, strooi er met gulle hand de geraspte kaas over en laat het geheel nog ongeveer 20 minuten gratineren in de oven. Serveer eventueel met zure room en koriander, maar dat had ik helaas zelf niet bij de hand.

NB: Op de foto’s ziet het er misschien niet erg smakelijk uit, maar dat was het wel! Dit recept is een blijvertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...