vrijdag 19 september 2014

Groentesoep met zalmfilet en rauwe ham

Opnieuw een recept uit de Hello Fresh box. Natuurlijk wel een beetje aangepast… want als je een paleo-achtig dieet volgt mag je natuurlijk niet enthousiast udon noedels in je soep doen… Oorspronkelijk is dit dus een noedelsoep met veel groenten en een stukje zalm er bovenop. In mijn versie wordt het een groentesoep, zonder noedels maar met diezelfde zalm en wat extra crispy rauwe ham erbij. Ik kan niet oordelen over de oorspronkelijke noedelsoep, maar mijn versie was heerlijk!

Voor 2 personen:
4 bosuien, in dunne ringetjes
2 x 100 gr zalmfilet
1 eetlepel olijfolie
4 dunne plakjes rauwe ham
10 gr sesamzaad
1 eetlepel plantaardige olie
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
300 gr snijbonen, in dunne diagonale reepjes
sap van ½ limoen
1000 ml visbouillon (gewoon van blokjes, hoor!)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
versgemalen (zwarte) peper

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg hier ¼ deel van de bosuitjes op. Leg de zalmfilet erop, besprenkel met de olijfolie en strooi er wat peper over. Drapeer dan de plakjes rauwe ham rondom de zalm en bak het geheel 12 minuten in de oven.
Neem een droge wok en rooster de sesamzaadjes een paar minuten op hoog vuur. Haal de zaadjes uit de wok en houdt apart. Verhit dan de plantaardige olie in de wok. Roerbak de rode peper, de knoflook en de snijbonen zo’n 2 minuten op hoog vuur. Doe het limoensap in de wok en roerbak nog zo’n 8 minuten. Voeg na 4 minuten ook de bosui toe.
Giet de bouillon in de wok en roer de sojasaus en de vissaus erdoor. Breng de soep aan de kook en laat heel even bubbelen.
Schep de soep op een diep bord of in een kom en leg de zalmfilet en de krokante ham erop. Garneer met de sesamzaadjes.
 

Ik gebruikte geen zout. De sojasaus, bouillonblokjes, vissaus en rauwe ham zijn allemaal al zout genoeg – voor mijn smaak.
Wil je hier wél noedels aan toevoegen, reken dan op 75 gram (udon)noedels per persoon. Kook deze apart en voeg toe aan de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...