vrijdag 30 maart 2012

Zalm met tamarinde

WAARSCHUWING! Negeer de foto onderaan dit blog!

Wat een narigheid, die foto. Het ziet er niet uit. De kokos-tamarindesaus is grijs-bruin, de zilvervliesrijst maakt de stemming niet beter en het witte bord is nogal ongelukkig gekozen. Tja, de foto en ook het gerecht verdienen geen schoonheidsprijs. Maar mensen, daar moeten jullie even doorheen prikken. Tamarinde is namelijk ongelofelijk lekker en past erg goed bij zalm. De kokosmelk zwakt de zure smaak van de tamarinde iets af en maakt het lekker romig. Topgerecht, snel klaar – het lijkt alleen nergens naar (tenminste: niet bij deze stylist / fotograaf).
Je maakt dit recept met vers citroengras, maar als je daar niet aan kunt komen (zoals bij mij het geval was), kun je ook gebruik maken van citroengraspuree (uit een potje van Go-Tan). Het is een beetje behelpen wellicht, maar een goede vervanger.


Voor 4 personen:
2 stengels citroengras (of: 2 eetlepels citroengraspuree)
1 bosje lente-uitjes
600 gr zalmfilet
2 eetlepels olie
3 eetlepels tamarindepuree
200 ml kokosmelk

Haal de buitenste stengels van het citroengras af en hak ze zo fijn mogelijk. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd de zalm in blokjes van maximaal 2 x 2 cm.
Verhit de olie in een pan en bak het citroengras en de lente-uitjes op hoog vuur even aan. Roer de tamarindepuree en de kokosmelk erdoor en zet het vuur lager (matig). Voeg de blokjes zalm toe en stoof deze in ongeveer 5 minuten gaar.
Serveer deze zalm met rijst en een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...