zaterdag 10 november 2012

Doe-het-zelf: Urban's koffie-bastognetaart

Als je in Arnhem woont en van lekker eten houdt, is de kans groot dat je mijn goede vriendin Ozana en haar “winkeltje” (haar woorden!) Urban Chef kent. Urban Chef is lunchroom, deli, cateraar en taartenhemel in één. Ze werken uitsluitend met biologische producten en doen veel moeite om hun ingrediënten te betrekken van producenten uit Arnhem of directe omgeving. Alles is er altijd vers en zelf gemaakt!

De taarten van de Urban Bakery zijn verrukkelijk en nu is de kans om ze thuis zelf ook te maken! Sinds kort zijn bij Urban Chef namelijk de mixen voor de taarten te koop, inclusief het recept – je moet alleen zelf de verse ingrediënten toevoegen. Ik testte de koffie-bastognetaart en kreeg de bruine papieren zak voor deze taart (met daarin de exacte hoeveelheden voor één taart) in de handen gedrukt: met cakemix (op basis van bloem van de Sonsbeek Molen), koffiepoeder, poedersuiker en bastognekruimels. Ik voegde zelf alleen de eieren, de mascarpone en de boter toe. Deze taart, mijn favoriet van de Urban Bakery, is rijk, machtig en heerlijk!

Voor 1 taart:
150 gr roomboter, op kamertemperatuur
3 eieren
300 gr cakemix
10 gr koffiepoeder
10 ml water
200 gr mascarpone
200 gr poedersuiker
150 gr bastognekoek (kruimels)

Gebruik een ronde bakvorm met een doorsnede van 23 cm en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Maak de cake door de zachte boter met de hand (houten lepel!) te mengen met de eieren en de cakemix. Meng tot een gladde massa is ontstaan en klop vervolgens nog 3 minuten extra met een mixer of een keukenmachine. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 40-45 minuten goudbruin en gaar (test met een satéprikker – deze moet schoon blijven). Laat de cake minimaal 1 uur op een rooster afkoelen.
Maak de topping door eerst het koffiepoeder te vermengen met het water. Roer vervolgens dit koffiepapje door de mascarpone en voeg daarna ook de poedersuiker toe. Doe dit eerst met de hand en daarna nog kort met een mixer of met de keukenmachine, zodat er een glad mengsel zonder klontjes ontstaat.
Snijd de afgekoelde cake doormidden en spatel 1/3 deel van de topping op het bodemstuk. Leg het dekselstuk er bovenop en bestrijk de cake (bovenop en ook de randen) met de resterende topping. Bestrooi tenslotte rijkelijk met de bastognekruimels. Val aan!

Disclaimer:
Ik ben niet betaald voor het schrijven dit bericht, noch heb ik op enig andere wijze voordeel. De koffie-bastognemix (bestaande uit: cakemix, poedersuiker, bastognekoek en koffiepoeder) is mij kosteloos ter beschikking gesteld door Urban Chef, de overige ingrediënten heb ik zelf betaald.

1 opmerking:

  1. De bastogne is inderdaad erg lekker, maar hun cheesecake is hemels!!! Bakken ze ook (bijna) alleen op bestelling omdat ze het zo'n rotkarwei vinden :(
    Mochten ze die gaan in deze versie verkopen dan ben ik er als de kippen bij!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...