woensdag 21 september 2011

Hummingbird-chocolademuffins

Van alle bakboeken die de laatste jaren als paddenstoelen de grond uit schieten, is het "Hummingbird bakboek" van Tarek Malouf (verkrijgbaar in de winkel, tot 31 december 2011 voor de spotprijs van EUR 12,50) toch wel m'n favoriet. Het staat vol met oorspronkelijk Amerikaanse recepten, die meneer Malouf heeft meegenomen naar Londen - alwaar de Hummingbird Bakery op 4 locaties te vinden is (blijkbaar zijn er dus meer mensen gecharmeerd van zijn baksels).
Dit zijn geen gepimpte cupcakes, maar gewoon ouderwets goede muffins. Tjokvol met chocolade en verder geen poespas. Maak je vooral niet druk als het beslag er wat dun uitziet: alles komt goed!

Voor 12-15 stuks:
2 eieren
200 gr fijne kristalsuiker
130 gr bloem
50 gr cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
snufje fijn tafelzout
160 ml (volle) melk
¼ theelepel vanille-extract
160 gr roomboter, gesmolten (enigszins afgekoeld)
120 gr pure chocolade, grofgehakt

Extra nodig:
muffinbakplaat
papieren vormpjes

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Doe de eieren en de suiker in een keukenmachine (of gebruik een handmixer) en klop tot het mengsel lichtgeel en luchtig is.
Neem een grote kom en zeef hierin de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout. Neem een andere kom en vermeng hierin de melk met het vanille-extract. Voeg dan (om-en-om) de bloem en de melk toe aan het eimengsel en zorg dat alle ingrediënten goed zijn vermengd.
Schenk de gesmolten boter bij het beslag en gebruik een houten lepel om dit goed te vermengen (op dit punt lijkt het beslag heel dun, maar er is dus geen reden tot paniek). Schep de chocolade erdoor en vul de papieren vormpjes tot tweederde met het beslag. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar (doe de test met een satéprikker: als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de muffins gaar). Laat ze even afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om helemaal koud te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...