Google+ Followers

zaterdag 10 september 2011

Quinoa-salade met geroosterde paprika en feta

Ik heb al wel eens eerder eens eerder met quinoa gekookt (zie hier en hier) en het laatste restje uit het pak stond zich al een tijdje te vervelen in de kast. Quinoa (spreek uit als "kienwa", klik hier voor een duidelijke beschrijving) leent zich prima voor salades en de combinatie met paprika en feta bleek erg geslaagd.
Belangrijk: quinoa is glutenvrij!

Ik maakte het me deze keer gemakkelijk en gebruikte een pot geroosterde paprika's - maar je kunt ze natuurlijk ook zelf roosteren (is eigenlijk lekkerder...). Deze paprika's stonden in een azijnmengsel in de pot, maar als je paprika's op olie kunt krijgen, kun je diezelfde olie ook voor de dressing gebruiken.

Voor 2-3 personen:
200 gr quinoa
400 ml water
200 gr feta, verkruimeld
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 rood chilipepertje, zaadjes verwijderd, fijngehakt
2 - 3 geroosterde paprika's, in stukjes (uit pot)
sap van 1 citroen
4 eetlepels olijfolie
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Kook de quinoa 15 minuten in de afgemeten hoeveelheid water (met een snufje zout erin) op een matig vuur. Blijf er vooral de laatste paar minuten even bij en roer regelmatig even door, zodat de quinoa niet aankoekt. Laat de quinoa afkoelen.
Schep de feta, de lente-ui, het pepertje en de geroosterde paprika door de quinoa. [Tip: doe eerst de helft van het pepertje erbij. Ik trof toevallig een buitengewoon venijnig exemplaar en had er beter iets minder in kunnen doen!]
Roer of schud een dressing van het citroensap en de olie en breng en smaak met zout en peper. Giet de dressing bij de salade en vermeng goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...