Google+ Followers

woensdag 21 oktober 2009

Spaghetti met herfstpaddenstoelen

Het is herfst, het is koeler, de blaadjes vallen van de bomen en de groentewinkel ligt vol heerlijke paddenstoelen. Daar moet wat mee gebeuren! Ik ben me dus te buiten gegaan aan een grote zak gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, cantharellen, kastanjechampignons, portobello's en iets wat de groentemevrouw "schapenvoetjes" noemde - en wat bij nader Internet-onderzoek gele stekelzwammen bleken te zijn). Het onderstaande recept is vegetarisch en het kost bijna niets (behalve de paddenstoelen, die waren een aanslag op de portemonnee...). Ik heb voor de zekerheid nog even gekeken wat Giorgio Locatelli (Onze-Lieve-Heer-als-het-over-Italiaans-eten-gaat) er van vond en hij was het met me eens: niet te ingewikkeld, gewoon de paddenstoelen bakken met een beetje boter, knoflook en witte wijn.

Ingrediƫnten (schatting, want het was een-beetje-van-dit en een-beetje-van-dat):
450 gr gemengde paddenstoelen
50 gr boter
200 gr spaghetti
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 ml droge witte wijn
zout, peper

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht!
Laat in een grote koekenpan de boter smelten en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen, samen met de knoflook. Blus geregeld met de witte wijn en voeg naar smaak zout en peper toe. Na circa 10 minuten zijn de paddenstoelen klaar.
Meng de paddenstoelen met de spaghetti en voeg - naar wens - het kookvocht toe om te voorkomen dat het geheel te droog is.

Het is snel klaar en erg simpel. De paddenstoelen hebben zo veel smaak dat allerlei extra toevoegingen overbodig zijn. Minimale inspanning, maximale smaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...