Google+ Followers

zaterdag 20 augustus 2011

Piri piri garnalen

Ondanks de slechte weersvoorspellingen, hadden wij, de dames van de #ADPTU, de hoop op goed BBQ-weer op de afgesproken datum niet laten zakken. En zie, ons optimisme werd beloond met wat voorzichtige zonnestraaltjes en een aangename (avond)temperatuur! Zoals gebruikelijk hebben we lekker zitten smullen en kletsen, maar er was nogal veel eten.... niet alles is opgegaan en we konden naar huis rollen!
Geen probleem in mijn geval, de overgebleven piri piri garnalen (mijn bijdrage aan de avond) werden de volgende dag gewoon verwerkt in een lekkere pasta. Van zo'n #ADPTU-etentje heb je heel lang plezier...

Laat je niet afschrikken door de "piri piri" benaming! Deze marinade / saus bleek (door de ruime aanwezigheid van geroosterde paprika) veel milder dan verwacht!
Het recept komt uit "BBQ / No-nonsense barbecueen" van Ross Dobson (Uitgeverij Van Dishoeck).


Voor eh.... genoeg saus:
2 rode paprika's
2 rode pepertjes, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
2 teentjes knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

500 gr tijgergarnalen (ev.diepvries)
150 gr spaghetti

Rooster de paprika's in de oven / onder de grill / boven een gasvlam. Ik legde de paprika's 20 minuten onder de grill (hoogste stand, halverwege keren) en liet ze toen ruim een half uur afkoelen in een afgesloten plastic zak. Daarna kun je zonder problemen het velletje en de zaadjes verwijderen. Snijd de paprika in grove stukken en doe ze samen met de pepertjes, de knoflook, het azijn en de olie in een blender. Hak alles fijn tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met wat zout en peper
Laat de garnalen eventueel ontdooien en marineer ze circa 2 uur in de piri piri saus. Daarna kunnen de garnalen aan saté-prikkers worden geregen en op de barbecue worden geroosterd.
Overgebleven garnalen en saus kunnen worden verwerkt in een pasta: kook hiervoor wat spaghetti of linguine al dente. Bak de garnalen even op hoog vuur in een koekenpan (olie is niet nodig, dat zit al in de saus) en verwarm de saus goed door. Vermeng de pasta met de garnalen en deze snelle spaghetti staat al op tafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...