zaterdag 6 augustus 2011

Zoetzuur varkensvlees en sperziebonen in wraps

In dit stukje komt dan eindelijk een goed bewaard geheim naar boven: ik ben een stiekeme fan van ketchup. Heel veel dingen smaken beter met ketchup, echt waar! Voor de vulling van deze wraps bestaat de "saus" uit een mix van ketchup, azijn en honing - heerlijk!
Je kunt natuurlijk zelf ketchup maken (en dat heb ik ook wel eens gedaan, maar dat was voordat ik dit blog had), maar er is helemaal niets mis met good old Heinz. Daar ben ik dan wel heel trouw in: ik koop alleen de enige echte, niks geen huismerk-varianten in dit geval.

Dit recept komt uit "Foodies" (augustus 2011).

Voor 2-3 personen:
300 gr sperziebonen
2 uien, in dunne halve ringen
4 varkensfiletlapjes, in kleine blokjes
4 tortillawraps
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel honing
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel wittewijnazijn
1 theelepel paprikapoeder
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Was de sperziebonen, snijd de uiteinden eraf en de boontjes doormidden. Kook de bonen circa 6 minuten in licht gezouten water. Giet ze dan af en zet apart tot gebruik.
Verhit de olie in een pan of wok en bak de ui en het varkensvlees hierin op hoog vuur aan. Zorg dat eventueel vrijkomend vocht uit de filetlapjes weer verdampt is en voeg dan de honing, de ketchup, de azijn en het paprikapoeder toe. Roer goed en doe de sperziebonen erbij. Verwarm alles nog een paar minuten en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm in de tussentijd de wraps een paar minuten in een voorverwarmde oven (175 graden Celcius) of, veel eenvoudiger, in de magnetron (30 seconden op vol vermogen). Vul de wraps met het varkensvlees-sperziebonen mengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...