Google+ Followers

zaterdag 15 januari 2011

Bladerdeegsnack met brie en marmelade

Even een snel berichtje over een snelle snack: brie in bladerdeeg. Ik vond het idee voor het eerst op de foodblog van FoodMayhem, maar inmiddels heb ik het al op meerdere plaatsen gezien. Uiteraard ging ik voor een vereenvoudigde versie (mevrouw FoodMayhem kneedt een - waarschijnlijk heel lekker - deegje met zure room) met bladerdeeg. Een recept kun je het niet echt noemen, dus hier volgen de aanwijzingen:

Voor 10 stuks:
5 vellen bladerdeeg, ontdooid, doormidden gesneden
brie, in plakken van ca. ½ cm dikte gesneden
jam of marmelade naar smaak

Neem een half plakje bladerdeeg en leg hierop twee stukjes brie van ca. 3 cm lengte. Stapel de brie bovenop elkaar en doe er een kleine theelepel jam of marmelade naar keuze bovenop. Ik gebruikte aardbeienjam en sinaasappel-rabarber marmelade, maar gebruik vooral elke smaak die je lekker vindt. Vouw dan het bladerdeeg dicht en "verzegel" de randen met wat water - je kunt ook met een vork even de randen aandrukken. Als je in de stemming bent (maar die stap heb ik overgeslagen), kun je de brie-pakketjes nog bestrijken met wat losgeklopt eigeel.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en laat de bladerdeegsnacks in circa 20 minuten goudgeel kleuren. Uiteraard zijn ze warm het lekkerst, maar ook koud niet te versmaden!

1 opmerking:

  1. ik vind het echt een simpel receptje heb het al wel vaker gezien maar wist niet dat het zo gemakkelijk was.
    en btw je kunt ook de marmelade/jam vervangen door honing en eventueel pijnboompitjes ook heel lekker

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...