Google+ Followers

zaterdag 22 januari 2011

Pittige kikkererwten met chorizo

Sam Stern is een soort jonge versie van Jamie Oliver. Hij publiceerde een aantal jaren geleden enkele kookboeken voor tieners, maar inmiddels zit hij op de universiteit en zijn er een studentenkookboek en een vegetarisch boek van zijn hand verschenen. Of hij ook de uitstraling en impact van Jamie bezit zullen we moeten afwachten, maar zijn boeken zijn zeker niet slecht. Zijn vegetarische boek, "Mega vega" (ja, sorry, een beetje popi is het allemaal wel) leverde het basisrecept voor dit gerecht. Het eindresultaat is helemaal niet meer vegetarisch, want - zeg eerlijk - kikkererwten en chorizo gaan zo belachelijk goed samen, dat laat ik niet lopen!

Dit gerecht wordt (lauw)warm gegeten en is een prima bijgerecht voor 3 รก 4 personen, of een maaltijdsalade voor 1 persoon met stevige honger.

400 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd of in dunne ringen
1 teen knoflook, geperst
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
2 theelepels gemalen komijn
100 ml passata
100 gr chorizo, in blokjes
(zee)zout & versgemalen zwarte peper
(koriander)

Fruit de ui en knoflook in een beetje plantaardige olie tot ze zacht zijn. Fruit de rode peper, chorizo en komijn 3 minuten mee.
Voeg de kikkererwten, passata, zout, peper en eventueel wat verse koriander toe en laat 20 minuten sudderen op een laag vuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...