Google+ Followers

zondag 6 februari 2011

De chocolade-sinaasappeltaart van Moro

Deze taart stond al lang op m'n lijstje, maar ik was er nog niet aan toe gekomen. Merkwaardig, want a) het is maar weinig werk en b) meestal krijgt alles met chocolade voorrang. Wellicht heeft het te maken met een vaag voornemen om toetjes in 2011 maar helemaal af te schaffen. Vreemd idee en inmiddels totaal geschrapt. Probeer namelijk maar eens om deze taart te negeren - onmogelijk!

Het recept komt uit "Moro Londen" van Sam Clark (Uitgeverij Kosmos) en is voor 6 personen:

125 ml versgeperst sinaasappelsap
geraspte schil van een halve grote sinaasappel
100 gr suiker
125 gr boter, in blokjes, op kamertemperatuur
200 gr bittere chocolade, in stukjes (minimaal 70% cacaobestanddelen)
3 eieren

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Neem een ronde taartvorm (geen springvorm, doorsnede circa 20 cm), beboter deze en bekleed de bodem en de rand met bakpapier.
Doe het sinaasappelsap, de suiker en de sinaasappelrasp in een klein steelpannetje en breng dit aan de kook. Doe de stukjes boter en chocolade in een kom en giet het gloeiend hete sinaasappelsap er overheen. Roer nu goed tot de boter en alle chocoladestukjes volledig gesmolten zijn. Als de vloeistof heet genoeg is en je goed roert, levert dit geen problemen op. Zet voor de zekerheid een pannetje kokend water klaar, dan kun je eventueel nog boven de waterdampen extra verhitten en roeren.
Klop de eieren met de hand los (niet schuimig) en roer het chocolademengsel erdoor. Klop alles met een garde goed glad. Schenk de chocolademassa in de taartvorm en bak deze 30-35 minuten in de oven. De taart is dan waarschijnlijk nog een klein beetje wiebelig in het midden, maar dat is in orde. Laat de taart tot kamertemperatuur afkoelen en zet de schaal dan in de koelkast om verder op te stijven. Bewaar de taart ook in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...