Google+ Followers

dinsdag 29 maart 2011

Key lime pie

Stop! Voordat iedereen nu direct begint te brullen dat dit geen Key Lime Pie is: dat weet ik. Er zitten geen Key Limes in deze Pie, maar doodgewone limoenen van de groenteman uit Arnhem. En toch noem ik het Key Lime Pie - want dat klinkt zo lekker en deze taart ís geweldig lekker!
Key Limes komen uit de Florida Keys en zijn niet groen, maar geel. Het sap van deze limoenen is ook zuurder dan de exemplaren die wij in Nederland kennen. Da's dan ook meteen het probleem: probeer maar eens Key Limes te vinden in Nederland.

Als we nu even alle irritante culinaire correctheid overboord gooien, blijft hier gewoon een fantastisch lekkere, en bovendien buitengewoon snel en simpel te bereiden, taart over. Werkelijk, als ik dit recept eerder had gehad (en ik heb het doodleuk overgenomen van de foodblog van "The Pioneer Woman cooks" - een echte aanrader!), had ik al veel eerder een Key Lime Pie gebakken. Dit is mijn zomertoetje voor 2011!!

18 digestive biscuits
65 gr suiker
80 gr gesmolten roomboter
1 grote eetlepel limoenrasp (= circa 2½ limoen)
120 ml limoensap (= circa 4 limoenen)
2 eidooiers
1 blikje (= 415 ml) gecondenseerde melk

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Doe de biscuits in een keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Doe de kruimels in een kom en voeg de suiker en de gesmolten boter eraan toe. Vermeng dit - het blijft kruimelig. Druk de kruimels in een taartvorm (hoeft niet ingevet te worden) en zet deze bodem 5 minuten in de oven. Laat de bodem even afkoelen (de bodem is relatief dik - dat hoort zo).
Gebruik de keukenmachine opnieuw om de eidooiers, limoenrasp en limoensap goed te vermengen. Voeg de inhoud van het blikje gecondenseerde melk toe en laat de machine draaien tot er een glad en dik mengsel is ontstaan (circa 1 minuut). Giet de limoenvulling op de bodem en bak de taart 15 minuten in de oven.
Laat de taart buiten de oven geheel afkoelen en zet hem dan minimaal 1 uur in de koelkast.
Serveer de Key Lime Pie eventueel met gezoete slagroom.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er superlekker uit, ik heb zelf de cheesetaart van Nigella Lawson al twee keer gebakken. Deze is ook met gecondeseerde melk en limoensap. Een fantastische sensatie dat mierzoete en het zuur van de limoenen!

    Caroline Schimmel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Caroline! Ja, die taart van Nigella ken ik ook - niet zelf gemaakt, maar gegeten bij de buurman (= groot Nigella-fan - net als ik). Was inderdaad ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...