Google+ Followers

woensdag 10 november 2010

Aardappel-bietensalade uit "Jamie in 30 minuten"

Een week geleden liep ik nog te klagen dat het soms zo moeilijk is om een goede koopavondsalade te verzinnen, maar deze week schudde ik dit zo maar uit m'n mouw! Nou ja, uit de mouw van Jamie Oliver om exact te zijn, wat dit komt uit zijn nieuwe boek "Jamie in 30 minuten". Het zijn oorspronkelijk 2 aparte gerechten (een simpele aardappelsalade en een groentegerecht van bietjes met hüttenkäse), maar ik heb er één maaltijdsalade van gemaakt. Zonder vlees of vis deze keer, maar je zou er natuurlijk best iets aan toe kunnen voegen. Nu ik er over nadenk: haring-aardappel-bietensalade klinkt ook lekker! Volgende keer...

325 gr aardappelen, in schil
400 gr geraspte en gekookte bietjes
aceto balsamico
olijfolie
10 takjes verse tijm
200 gr hüttenkäse
1 citroen
zeezout en versgemalen zwarte peper

Kook de aardappelen in circa 15 minuten gaar in gezouten water en snijd ze in grove stukken.
Neem een grote schaal en doe de bietjes hierin. Voeg hieraan 3 scheuten aceto balsamico en 1 flinke scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van 5 tijmtakjes en voeg dit toe, samen met de aardappels en het sap van de citroen. Schep voorzichtig door elkaar.
Doe de hüttenkäse in een klein schaaltje en voeg hieraan de rasp van ½ citroen toe, samen met de resterende tijmblaadjes en wat peper en zout.
Schep de hüttenkäse bovenop de aardappel-bietensalade en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...