Google+ Followers

donderdag 14 april 2011

Little cranberry tea cakes

Vorige week besloot ik in een opwelling om 's avonds te gaan bakken. Niet zo moeilijk, boeken genoeg (ja, ook thuis...) om iets leuks in te vinden (om natuurlijk uiteindelijk weer te belanden bij het favoriete trio Lawson / Oliver / Hay), maar er was wel een randvoorwaarde: het baksel moest te maken zijn met de spullen die op dat moment in huis waren.
In "Modern classics, Book 2", het bakboek van Donna Hay waar ik altijd helemaal blij van word, vond ik een leuk en simpel recept voor "little apricot tea cakes". Helaas, verse abrikozen waren er niet (en gedroogde trouwens ook niet), maar ik besloot deze tea cakes te gaan maken met gedroogde cranberry's (waarom niet?). Het eindresultaat stemde me meer dan tevreden. Dit recept gaat binnenkort met vers fruit in de herhaling!

Uit: "Modern classics, Book 2" van D. Hay (Fourth Estate). Momenteel in herdruk, maar binnenkort weer verkrijgbaar (alleen Engelse uitvoering).

Voor 12 cakejes:
125 gr zachte roomboter
200 gr fijne tafelsuiker
1 theelepel vanille extract of (veel lekkerder!) vanille pasta
2 eieren
200 gr bloem
1½ theelepel bakpoeder
100 gr gedroogde cranberry's
2 theelepels poedersuiker

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Doe de boter, suiker en vanille in de kom van een keukenmachine en vermeng deze ingredienten tot het geheel licht en romig is. Voeg de eieren één voor één toe en vermeng goed. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en schep het er goed door heen.
Schep het beslag in 12 muffin vormen, waar je een papieren cupcakevormpje in gezet hebt. Strooi de cranberry's over de cakejes-in-wording en bestrooi ze licht met poedersuiker. Bak de cakejes 25 minuten in de oven en test dan of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken (deze moet er droog en schoon uit komen). Laat ze afkoelen en serveer de cakejes in hun papieren vormpjes.

Note: mijn roomboter was iets té vloeibaar. Typisch gevalletje van 10 seconden te lang in de magnetron. Zoals gebruikelijk geldt: do as I say, don't do as I do.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...