Google+ Followers

donderdag 21 april 2011

Mini brioches

Voor iedereen die nog op zoek is naar een leuk receptje voor de paasbrunch: hier is-ie. Lekkere éénpersoons-brioches (één brioche, twee brioches?), eenvoudig te maken, slechts een tikje zoetig en daardoor een heerlijke ondergrond voor bv. een rabarber-sinaasappeljam. Ze worden gebakken en geserveerd in papieren cupcakevormpjes.
Het recept plukte ik uit Donna Hay's "Modern Classics Book 2", dat de laatste weken al vaker genoemd werd (ik zal nu even mee stoppen, in elk geval tot de herdruk verschenen is...)

Voor 6 stuks:
1½ theelepel droge gist
1 theelepel suiker
60 ml lauwe melk
200 gr bloem
1 eetlepel suiker (extra)
1 ei
90 gr zachte boter

Neem een kommetje en meng hierin de gist, de suiker en de melk en zet het zo'n 5 minuten weg. Het mengsel zal gaan schuimen - het teken dat de gist geactiveerd is.
Doe het gistmengsel, de gezeefde bloem, de extra suiker en het ei in de kom van een keukenmachine (gebruik de deeghaken) en laat de motor draaien tot alle ingredienten goed vermengd zijn. Laat de motor draaien en voeg, beetje bij beetje, de zachte boter toe. Er ontstaat een zacht en plakkerig deeg. Doe het deeg over in een ingevette schaal, dek het af met plastic folie en laat het op een warme plaats 30 minuten rijzen (tot het ongeveer in grootte verdubbeld is).
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Gebruik 6 papieren cupcake vormpjes en verdeel het deeg hierover. Zet de vormpjes in een muffinvorm, dek losjes af met plastic folie en laat het deeg opnieuw rijzen, zo'n 20 minuten. Bak de brioches dan 15 minuten in de oven en serveer ze warm of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...