dinsdag 26 april 2011

Scones met rabarbercompote

Pasen is voorbij, dus een recept voor scones lijkt nu een beetje als mosterd na de maaltijd te komen. Nou, toch niet. Scones zijn namelijk niet alleen lekker bij een Paasbrunch, maar vormen ook een onmisbaar onderdeel van een High Tea. Aangezien dat een bezigheid is die het hele jaar door prettig is, volgt hier toch het scones-recept. Omdat het zo gemakkelijk en zo lekker is. Bij de scones hoort natuurlijk clotted cream - maar excuseert u mij dat ik dat achterwege liet. Soms moet er namelijk toch een beetje aan het dieet gedacht worden. Ter compensatie at ik de zoete broodjes met een flinke klodder rabarbercompote. Ik zal jullie niet vervelen met het recept voor deze compote, dat is namelijk HIER te vinden. Is het te veel moeite om zelf compote te maken? Geen punt, gebruik gewoon een lekkere jam en geniet van de scones!

Ik gebruikte het recept van ZTRDG - de (gratis) kaarten zijn verkrijgbaar in de winkel van Cook & Book.

Voor 8 รก 10 stuks:
300 gr zelfrijzend bakmeel
2½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
60 gr zachte roomboter
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels kristalsuiker
75 ml melk
1 ei

Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Zeef en vermeng het bakmeel, het bakpoeder en het zout. Voeg de vanillesuiker en de kristalsuiker toe en roer alles door elkaar. Voeg vlokje-voor-vlokje de boter toe en gebruik je vingers om dit door het meel te werken. Roer de melk los met het ei en voeg dit toe aan het meel. Kneed dit kort tot een samenhangend deeg en druk het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ongeveer 2 cm dikte (het is echt niet nodig om hiervoor de deegroller te gebruiken). Gebruik een glas met een diameter van ongeveer 5 cm om rondjes uit te steken. Rol het overtollige deeg weer uit tot een nieuwe lap en blijf scones uitsteken tot het deeg helemaal op is.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de scones hierop. Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar en lichtbruin. Scones zijn zowel warm als koud lekker, maar smaken het beste op de dag dat ze gebakken zijn. Wil je ze toch bewaren, doe dit dan in een goed afgesloten trommel.
Serveer de scones met clotted cream en een jam of compote naar keuze!

1 opmerking:

  1. Heerlijk voor de zondagmorgen met een flinke klodder Lemmon Curd !

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...