Google+ Followers

donderdag 14 juli 2011

Huisvrouwenkip in witte wijn van de gulzige Italianen

De éminence grise van de Italiaanse keuken, meneer Antonio Carluccio, en de leermeester van Jamie Oliver, meneer Gennaro Contaldo, hebben samen een boek geschreven, "Twee gulzige Italianen" (Uitgeverij Fontaine). Een geweldig boek! Ga er maar van uit dat een aantal recepten hieruit zeker hun weg zullen vinden naar dit blog!
Het eerste recept dat ik maakte was deze "Pollo casalingo al vino bianco", ofwel: Kip van de huisvrouw in witte wijn. Gennaro Contaldo heeft het aangeleverd en het is briljant. Want: je gooit alle ingredienten in één keer bij elkaar in de pan, brengt het aan de kook, laat de boel een uurtje pruttelen en je kunt aan tafel. Alleen de laatste 5 minuten moet je even opletten, maar hé, dat kon deze luie huisvrouw nog wel opbrengen!

Voor 4 personen:
1,2 kg kip in stukken (bv. bouten, dijen of borststuk)
6 dl witte wijn (ja echt, bijna een hele fles!)
3 eetlepels witte wijn azijn
2 sjalotjes, in dunne plakjes
2 wortelen (of 1 winterwortel), in grove stukken
1 stengel bleekselderij, in grove stukken
4 laurierblaadjes
2 kruidnagels
(zee)zout
10 zwarte peperkorrels
40 gr roomboter
4 plakjes citroen

Neem een grote pan en doe alle ingredienten erin. Breng aan de kook en laat circa 50 minuten zachtjes koken. Doe geen deksel op de pan of leg het deksel er schuin op. Het is namelijk de bedoeling dat de wijn helemaal inkookt. Draai halverwege de stukken kip om.
Als de wijn bijna helemaal verdampt is, moet je er even bij blijven. De kipstukken komen namelijk "droog" op de bodem van de pan te liggen en zo krijgen ze een mooi bruin kleurtje. Maar: als je hier even niet oplet, brandt de boel aan. Serveer met rijst of pasta en wortelsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...