Google+ Followers

donderdag 7 juli 2011

Pita-enchilada's met zure room en harissa

Dit gerecht komt uit m'n eigen koker. Dat betekent per definitie dat (a) het niet verfijnd is, (b) niet ingewikkeld is en (c) waarschijnlijk gebaseerd is op ingredienten die zich geheel toevallig in mijn koelkast bevonden. Dat levert nog wel eens een minder smakelijk rommeltje op, maar soms ook een voltreffer!
Geen schoonheidsprijs, wél lekker

Er waren een aantal spulletjes die gebruikt moesten worden: zure room, koriander en pitabroodjes. Maar eigenlijk had ik zin om enchilada's te maken, met heel veel kaas. En, niet onbelangrijk: ik had in de voorafgaande weken gezien hoe zowel Jamie als Nigella een dipsaus maakte van harissa met kwark of yoghurt. Et voila: de pita-enchilada met zure room-harissasaus was geboren!

Je kunt deze pita's eten als snack, maar ze fungeerden bij mij als avondeten - en dat beviel ook prima. Het gebruik van harissa is een beetje persoonlijk. Houd je van heel pittig, gebruik dan rustig wat meer dan de door mij gebruikte 2 theelepels. Lijkt het je allemaal wat te heftig, doe er dan gewoon wat minder in.

Voor 2 personen:
4 afbak-pitabroodjes
125 ml zure room
2 theelepels harissa
klein bosje verse koriander, grof gehakt
100 gr geraspte (belegen) kaas
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius,
Bak de pitabroodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer een sausje van de zure room, de harissa en de koriander en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de broodjes open (als ze nog gloeiend heet zijn) en doe in elk ¼ deel van de saus. Bestrooi dit met telkens ¼ deel van de kaas en leg de pita's nog 5 minuten terug in de oven. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...