dinsdag 5 april 2011

Quiche met kwark, feta, spinazie en pijnboompitten

Hoewel ik zweer bij hartige taarten met kwarkdeegbodem, deed ik afgelopen weekend toch maar weer eens een experiment met bladerdeeg. Gewoon, het kant-en-klare spul uit de diepvries - want het is mijn stellige overtuiging dat het leven te kort is om zelf bladerdeeg te maken.
In het verleden heb ik slechte ervaringen opgedaan met bladerdeeg, omdat het geregeld resulteerde in kleffe, ongare bodems. Daarom heb ik deze keer het bladerdeeg voorgebakken, hoewel dat volgens het recept niet hoefde. Trouwens, volgens het originele recept in "ELLE Eten / Taart, hartig en zoet" (Uitgeverij Terra - verkrijgbaar in de winkel), kunnen er wel 6 personen van deze quiche eten. Nou, in mijn wereld voedt deze taart maximaal 3 personen (of zelfs maar 2 - heel hongerige - mensen). Maakt niet uit, want de quiche is heerlijk!

Voor 3 personen:
75 gr ricotta
125 gr magere kwark
100 gr feta
5 plakjes bladerdeeg
4 eieren
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
4 eetlepels pijnboompitten
een handvol (= 50 gr) jonge spinazie
olijfolie

Laat de kwark en ricotta (je kunt trouwens ook alleen kwark (200 gr) gebruiken) in een zeef uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestrooid werkvlak en gebruik de deegroller om er een ronde lap van te maken. Vet de taartvorm in met boter en leg het deeg erin. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de lege quiche 8 minuten.
Klop de eieren samen met de uitgelekte kwark en ricotta. Verbrokkel de feta boven de kom, voeg een snufje zout en peper toe en roer het nog even goed door. Giet de vulling in de vorm.
Strooi de pijnboompitten erover en leg de spinazie erop (roer deze een beetje door het eimengsel) en sprenkel wat olijfolie erover. Bak de quiche 10 minuten op 200 graden Celcius in de oven. Verlaag dan de temperatuur tot 175 graden Celcius en bak de quiche nog 25 minuten.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...