Google+ Followers

donderdag 19 mei 2011

Bananen-dadelbrood

Dit berichtje bevat geen uitroeptekens. Ik doe altijd m'n best om dingen van de positieve kant te bekijken, maar er zijn momenten dat dat even niet gaat.
Afgelopen weekend werd ik met een onverwacht verlies geconstateerd. Weliswaar ging het niet om iemand die ik vaak zag of sprak, maar de schok om zijn plotselinge dood was er niet minder om. In mijn omgeving schijnen mensen nogal vaak zonder vooraankondiging weg te vallen: ogenschijnlijk gezonde, veel te jonge mensen die ineens omkiepen.

Het is een cliché, maar het is zo waar: geniet van elke seconde, je weet immers niet hoe lang je nog hebt.

Het halfslachtige dieet is even in de ijskast gezet. Hier helpt alleen comfort food: Bananen-dadelbrood.

Voor 1 brood- / cakevorm (inhoud 450 ml):
100 gr zachte roomboter, plus extra voor invetten
125 gr fijne kristalsuiker
175 gr bloem
25 gr volkorenmeel
½ theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
¼ theelepel baksoda
2 rijpe bananen
50 ml yoghurt
2 grote eieren, losgeklopt
75 gr dadel (vers of gedroogd), in stukjes gehakt

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Vet een cake- of broodblik in met boter en strooi er bloem in. Schud de overtollige bloem er weer uit (je kunt overigens ook het blik bekleden met bakpapier).
Klop de boter en de eieren romig met een handmixer of in een keukenmachine. Roer de eieren door het suikermengsel. Prak de bananen fijn en voeg deze, samen met de yoghurt, eveneens toe.
Vermeng in een andere kom de bloem, het meel, het zout, het bakpoeder en het baksoda. Schep deze droge ingredienten goed door het suiker-banaanmengsel. Doe uiteindelijk de stukjes dadel erbij en schep nogmaals luchtig om.
Doe het mengsel in de vorm en bak het brood 40 minuten in de oven. Doe dan de satéprikkertest: een prikker die je in de cake steekt, moet er schoon en droog uitkomen. Laat de cake / het brood 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...