Google+ Followers

dinsdag 10 mei 2011

Simpele penne met chorizo

Vorige week kwam het nieuwe boek van James Tanner binnen, genaamd "Neem 5 ingredienten" (Kosmos Uitgevers). In een moment van onoplettendheid (fijne term voor complete sufheid) presteerde ik het om een kop koffie (Peeze-koffie, uiteraard) over dit gloednieuwe exemplaar te gooien.
Als gevolg hiervan belandde "Neem 5 ingredienten" bij mij thuis en kreeg het beduidend meer aandacht dan ik er anders waarschijnlijk aan geschonken had. En krijg nou wat: wat een leuk boek! James Tanner heeft 95 recepten aangeleverd waarvoor je slechts 5 ingredienten nodig hebt (+ zout, peper en olie) en ze zien er stuk voor stuk allemaal heerlijk uit!
Afgelopen weekend kwam het recept voor een pasta met chorizo meteen van pas, want ik had weinig tijd en weinig spullen in de koelkast, maar de ingredienten voor deze pasta waren wel voorhanden. Ik vond het reuzelekker en ik denk dat dit niet het enige is dat ik uit "Neem 5 ingredienten" ga maken!

Voor 4 personen:
350 gr gedroogde penne
250 gr chorizoworst, in dunne (halve) plakjes (max. 0,5 cm dikte)
1 eetlepel olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 eetlepels balsamico-azijn (of sherry-azijn)
125 ml slag- of kookroom
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Kook de pasta in een grote pan gezouten water, conform de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten. Voeg de chorizo toe en bak deze 3-4 minuten mee, zodat de vetten goed loskomen. Doe dan de azijn erbij en laat dit een minuutje inkoken. Voeg als laatste de room toe, breng het geheel aan de kook en laat de room even flink inkoken.
Doe dan de penne erbij, roer goed door en voeg nog zout en versgemalen zwarte peper toe.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me een fantastisch boek! Ik hou wel van simpele recepten die je een originele kijk geven op je koelkastinhoud :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een superleuk boek! Als ik de koffie er niet overheen gegooid had, was ik daar niet zo snel achtergekomen... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...