Google+ Followers

dinsdag 3 mei 2011

Muntlassi

Toen het vorige week zulk mooi weer was (hallo, waar zijn de zomerse temperaturen gebleven?) zag ik een mooie aanleiding om een receptje te maken dat al een tijdje klaarlag. Er stond namelijk in de Allerhande uit september 2010 een stukje over een muntlassi, want ik erg interessant vond, maar ook buitengewoon onhandig getimed. Zet zo'n zomers drankje lekker in de mei-editie! Dat deed AH niet en daarom lag het tijdschrift te wachten tot een geschikt moment.
Dat was dus vorige week. Hoewel, geschikt. De lassi is een mix van volle yoghurt, volle melk en ijsblokjes (en munt). Punt was: ik had geen melk meer, er waren ook geen ijsblokjes en de yoghurt was mager. Ik besloot dat dit allemaal details waren en maakte het toch. Bedenk dan dit: als de muntlassi met al deze tekortkomingen al zo superlekker en verfrissend smaakte, stel je dan eens voor dat je 'm echt volgens de instructies maakt...!

Voor 4 personen:
300 ml volle yoghurt
300 ml volle melk
6 ijsblokjes
6 eetlepels gembersiroop
12 blaadjes munt
mespunt zout

Bij mooi weer willen we geen ingewikkeld gedoe: doe alle ingredienten in een blender en laat deze flink lang (circa 1 minuut) draaien. Serveer direct!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...