Google+ Followers

zaterdag 25 juni 2011

Crackers met Parmezaanse kaas en sesamzaadjes

In mijn hoofd zit een lijstje met dingen die ik ooit nog eens wil maken. Zo wil ik bij voorbeeld ooit nog eens zo'n megagrote ham koken in Coca Cola (zeg maar niets), wil ik nog madeleines bakken (de macarons zijn al "afgewerkt"), elke dag m'n eigen brood vers bereiden (ja, tuurlijk...), zelf pasta maken en vooral nog heel veel groot gebraad op tafel zetten. Het lijstje bevat ook punten die heel gemakkelijk af te vinken zijn, je moet het gewoon een keer doen. In deze categorie vielen deze crackers. Immers: crackers, da's de eenvoudige variant op ingewikkeld brood. Geen gist, geen rijstijd - heel fijn voor een ongeduldig type als moi.
Ik gebruikte een basisrecept uit "Marie Claire / Easy" van Michele Cranston (verkrijgbaar in de winkel), maar verwisselde de smaakmakers uit het boek (pistachenootjes en sinaasappelsliertjes) voor sesamzaadjes en Grana Padano. Hoewel het allemaal heel easy was, had ik wel 2 pogingen nodig om de crackers goed te krijgen. Want: na 12 minuten baktijd zien ze er helemaal lekker goudbruin uit - maar dan blijken het nog geen crispy crackers te zijn. De volle 15 minuten oventijd is nodig om deze lekkere, licht naar kaas en sesam smakende rakkertjes te produceren!

Voor ongeveer 30 stuks:
125 gr bloem
3 eetlepels rijstebloem (toko)
½ theelepel bakpoeder
1½ theelepel fijn zout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels sesamzaadjes
75 gr Parmezaanse kaas of Grana Padano, heel fijn geraspt
3 eetlepels plantaardige olie
100 ml yoghurt
1 eiwit, losgeroerd

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Zeef de bloem, de rijstebloem en het bakpoeder boven een kom en voeg hier het zout en wat peper aan toe. Vermeng even goed en voeg dan de sesamzaadjes, de kaas, de olie en de yoghurt toe. Kneed hiervan een soepel deegje, leg het op een met bloem bestoven werkvlak en rol het zo dun mogelijk uit. Neem een glas of uitsteekvormpje met een diameter van ongeveer 4 cm en steek de crackers-in-wording uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het eiwit. Bak de crackers 15 minuten (ja!) in de oven en laat ze dan afkoelen op een rooster. Erg lekker met bv. roomkaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...