Google+ Followers

vrijdag 3 juni 2011

Lamskoteletjes met rozemarijn

Zoals ieder voorjaar, zit ik tot over m'n oren in m'n kruidenfase. In de tuin staan eindelijk weer de potten basilicum, munt, tijm, salie, peterselie, oregano, rozemarijn, bieslook en ... eh, dat was het wel. In ieder geval: heel veel potten met kruiden. En ze staan er niet voor de sier! Ik gebruik vrijwel dagelijks verse kruiden en mocht het zo zijn dat ik even geen bestemming weet, dan vries ik ze in voor later gebruik. Want: je moet de kruiden wel blijven knippen, dan groeien ze weer lekker door!

Naast kruiden, houd ik ook heel erg van lam. Van huppelende lammetjes in de weide en ook van een lekker stukje lamsvlees op m'n bord. De lamskoteletjes die ik onlangs maakte, vormden een hele fijne combi met rozemarijn en knoflook. Zo simpel, zo snel klaar, zo lekker!

Voor 2 personen:
4 lamskoteletjes
2 teentjes knoflook
handvol rozemarijn, alleen de blaadjes
olijfolie
(zee)zout en versgemalen zwarte peper

Doe de rozemarijn en de knoflook in een keukenmachine en maal fijn. Doe er zout en peper bij en laat de machine nogmaals draaien.
Bestrijk de koteletjes met olijfolie en verdeel daarna de gehakte rozemarijn erover. Druk goed aan.
Verwarm een grillpan en bak het lamsvlees hier kort op (circa 2 minuten per kant).
Smaakt heel goed bij asperges in wittewijnsaus met Parmezaanse kaas en tagliatelle!

1 opmerking:

  1. Twee minuten om en om ? nee, dat is echt veel te kort.
    De kruiden: heerlijk, maar het bakken zou je veel langer moeten doen, het moet knapperig worden, niet zacht en nog roze van binnen [dat is lekker met een lamsbout]. Probeer eens langer te bakken, met een tang/vork heen en weer schuiven en meer geduld, niet op tijd maar op knapperig/klaar.

    Weet niet hoe ik hieronder een profiel moet kiezen/bewerken, dus uit armoe dan maar anoniem, jammer.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...