Google+ Followers

zondag 5 juni 2011

Hangop met aardbeien en port-balsamicosaus

Is het de trouwe lezers wel eens opgevallen dat hier met enige regelmaat de kreet "het leven is te kort om..." wordt gebezigd? Zo vind ik het leven te kort om zelf bladerdeeg te maken of verse pasta te kneden (hoewel ik dat nog wel eens wil doen, als ik gepensioneerd ben of zo) en zo zijn er nog wel een paar activiteiten te verzinnen die ik vrij zinloos vind - omdat het ook zoveel gemakkelijker kan.
Dit recept is geen uitzondering. Het komt uit "Foodies Magazine" van juni 2011 en het roept op om zelf een ieniemienie hoeveelheid kruimeldeeg te maken en in de oven te bakken, om dat dan vervolgens over de hangop met aardbeien (want daar gaat dit verhaaltje eigenlijk over) te strooien. Ja, dáág! Dat kan echt eenvoudiger: doe een paar zandkoekjes (in mijn geval de Country cookies van AH) in een plastic zakje, even flink meppen met de deegroller (of de onderkant van een steelpannetje) en klaar ben je!

Voor 4 personen:
500 ml volle yoghurt
100 ml rode port
2 eetlepels aceto balsamico
½ eetlepel maizena
2 eetlepels roomboter
400 gr aardbeien
2 eetlepels poedersuiker
4 zandkoekjes

Neem een schone theedoek, maak 'm vochtig en leg hem in een vergiet of grote zeef. Zet de vergiet op een kom en giet de yoghurt in de doek. Vouw de doek over de yoghurt en zet het geheel minimaal 12 uur in de koelkast.
Neem een steelpannetje en breng de port en de aceto balsamico aan de kook. Leng de maizena aan met 2 eetlepels koud water en giet dit bij de port. Roer even goed door en voeg de roomboter toe. Opnieuw goed doorroeren en laten afkoelen.
Was de aardbeien, snijd ze in kleine stukjes en schep ze om met de poedersuiker. Verkruimel de koekjes met je vingers of gebruik bovengenoemde deegroller-methode (veel leuker).
Schep de hangop in kommetjes of glazen. Schep hier wat aardbeien bovenop en giet de port-balsamicosaus erover. Strooi de koekkruimels erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...