Google+ Followers

dinsdag 7 juni 2011

Noedelsalade met appel en pindakaasdressing

Stel je voor: je bent een totale pindakaas-/satésaus-junkie en je ontdekt een salade met een pindakaasdressing. Stel je ook dit voor: je bent op dat moment en ook de dagen daarna niet in de gelegenheid om de salade te maken. Dan gebeurt er dit: in je gedachten wordt die salade steeds lekkerder - tot het punt waarop-ie in werkelijkheid alleen maar kan tegenvallen. En dan nu het goede nieuws: hij bleek nóg lekkerder dan ik had gedacht!
Natuurlijk is dit alleen maar ge-wel-dig als je wakker gemaakt mag worden voor koude noedels met een satésaus-achtige dressing - maar voor alle mede-junkies geldt: maken!

Het recept komt van het foodblog "Cinnamon spice and everything nice", maar ik heb er een beetje aan geknutseld om er een maaltijdsalade van te maken.

Voor 2 personen:
275 gr noedels
stukje verse gember van ongeveer 2 cm, in grove stukken
1 teentje knoflook
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
3 eetlepels extra-romige pindakaas
1½ eetlepel rijstazijn
1½ eetlepel sojasaus
goede scheut tabasco
½ eetlepel sesamolie
3 eetlepels water
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
75 gr gerookte kipreepjes
1 appel (Granny Smith), in blokjes
15 gr verse koriander, grof gehakt

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af met koud water en laat ze in een vergiet uitlekken.
Gebruik de blender of de keukenmachine om een dressing te maken van de gember, de knoflook, de suiker, de pindakaas, de azijn, de sojasaus, de tabasco, de sesamolie en het water. Laat het apparaat zijn werk doen tot een gladde massa is verkregen. Voeg eventueel wat extra water toe als de dressing nog te dik lijkt. Doe dan de dressing in een kommetje en zet 'm ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Vermeng de noedels met de dressing en schep er de lente-ui, de kipreepjes en de appelblokjes door. Strooi de sesamzaadjes en de koriander erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...