Google+ Followers

woensdag 2 juni 2010

Biefstuk met paksoi in oestersaus

Op RTL4 is op maandagmiddag de serie "Chinese food made easy" met Ching-He Huang te zien. Ik kijk daar altijd graag naar, omdat ze het leuk doet en er inderdaad in slaagt om op een hele snelle, lekkere en gezonde manier Chinees te koken. Natuurlijk is aan die serie ook een kookboek verbonden (da's tegenwoordig altijd zo - en dat vind ik niet erg) dat in het Nederlands "Veel lekkers uit China!" heet. Geinspireerd door Ching-He maakte ik een gerecht uit dit boekje.
Bijna was ik er in geslaagd om het recept keurig te volgen, maar de aanwezigheid van slechts 200 gr groente (voor 2 personen) gooide roet in het eten. Bovendien: Ching-He gaat uit van mini paksoi, maar ik had gewoon een maxi exemplaar en die woog 750 gr. Dus: hier volgt het recept, met aangepaste hoeveelheid groente en oestersaus!

350 gr biefstuk
1 theelepel lichte sojasaus
1 eetlepel + 2 eetlepels oestersaus
snuf suiker
2 eetlepels arachide-olie (of zonnebloemolie)
3 tenen knoflook, gekneusd en fijngehakt
1 middelgrote chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
ca. 750 gr paksoi, overlangs doormidden gesneden en in grove stukken gehakt
zout, versgemalen zwarte peper

Klop het vlees zachtjes met een deegroller (je kunt ook een vleeshamer of de platte kant van een Chinees mes gebruiken, maar werkelijk: wie heeft dat in huis?). Snijd het in dunne plakken en doe ze in een kom. Kruid het vlees met de sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, de suiker, zout en peper. Zet opzij.
Verhit een wok op hoog vuur en doe er 1 eetlepel olie in. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en bak ze kort. Doe de paksoi erbij en roerbak de stukken circa 4 minuten. Breng ze op smaak met een snuf zout en 2 eetlepels oestersaus. Stort de paksoi op een serveerschaal.
Verhit de wok weer op hoog vuur en voeg de overgebleven olie toe. Doe de plakjes vlees erin en roerbak ze 2-3 minuten. Schep het vlees over de paksoi of meng alles door elkaar en dien het gerecht meteen op. Ik at er zilvervliesrijst bij.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...