Google+ Followers

donderdag 23 december 2010

Sobanoedels met rundergehakt en zwarte-bonensaus

Het is m'n bedoeling om later deze maand toch nog een ietwat feestelijk recept op deze plaats te zetten. Uiteindelijk kookt iedereen in december extra feestelijk, niet waar? Nou nee, niet waar, want ondergetekende bivakkeert vrijwel uitsluitend in de winkel en kookt nauwelijks (het geringe aantal berichtjes in december is daar het duidelijkste bewijs van). Voor het kerstmaal heb ik - opnieuw - beloofd om met een dessert op de proppen te komen. Trouwe lezers weten dat dat goede voornemen vorig jaar volledig de mist in ging, maar ik ga het dit jaar weer met frisse moed proberen.
Als het zover komt, valt het later deze maand hier te lezen. In de tussentijd maakte ik dit noedelgerecht. Het was perfect: snel klaar, makkelijk en smakelijk - en bovendien ook lekker om koud te eten tijdens de extra koopavonden!
Het recept is gebaseerd op "Noodles met zwarte bonen en gehakt" uit "101 Gouden recepten / Pasta & noodles" (verkrijgbaar in de winkel).

500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt of heel fijngehakt
1 grote rode Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1 eetlepel plantaardige olie
200 ml zwarte-bonensaus
100 ml water
175 gr sobanoedels
3 lente-uitjes, in dunne reepjes of ringetjes

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken en zet ze weg tot gebruik.
Doe de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, de gember en de rode peper circa 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak dit in circa 5 minuten bruin en rul. Voeg de zwarte-bonensaus en het water toe en laat dit nogmaals 5 minuten pruttelen. Als het mengsel te dun is (dat was bij mij het geval) kun je een theelepel maizena oplossen in een scheutje water, dit toevoegen aan het gehaktmengsel en heel even laten meekoken.
Schep de noedels en de lente-uitjes door het gehaktmengsel en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...