Google+ Followers

vrijdag 10 december 2010

Kiprollade met kruidenolie

In de decembermaand ben ik 7 dagen per week in de winkel te vinden. Elke zondag is koopzondag en er zijn extra koopavonden. Geweldig leuk en lekker druk, maar thuis ben ik nauwelijks (nou ja, om te slapen en te douchen). Er zijn dus ook vrij weinig gelegenheden om uitvoerig te koken, maar ik probeer elke kans aan te grijpen. Dat klinkt heel voorbeeldig, maar in de praktijk komt er ook wel eens een pizza (in zo'n kartonnen doos die door een jongetje op een scooter afgeleverd wordt) voorbij.
Toch lukte het een paar dagen geleden om deze kiprollade in kruidenolie te maken. In het oorspronkelijke recept (uit: "ELLE Eten - Gebraden en gevuld") wordt een runderrollade gebruikt. Dat kon bij mij niet. Het zit zo: als http://www.albert.nl/ het niet thuis afleveren kan, gaat het niet door. Dat betekende dus het einde van de runderrollade. Gelukkig had Appie wel kiprollade en dus....:

600 gr kiprollade
1 teentje knoflook
3 takjes rozemarijn
3 takjes salie
5 takjes (verse) tijm
enkele plukjes peterselie
5 eetlepels olijfolie
zeezout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Bestrooi de rollade rondom met zeezout en versgemalen zwarte peper. Doe een klein laagje olijfolie in een ovenschaal en zet de rollade 50-60 minuten in de oven. Draai het vlees halverwege de baktijd een keer om.
Was de kruiden en hak ze fijn. [Note: hierboven staan ongeveer de hoeveelheden die ik gebruikte, maar neem vooral de kruiden in de verhoudingen zoals je ze zelf het lekkerst vindt]. Pel de knoflook en hak deze eveneens fijn. Meng in een kom de knoflook, de kruiden, de olijfolie en wat zout en peper en zet de kruidenolie weg tot gebruik.
Haal de rollade aan het einde van de baktijd uit de oven en besmeer hem met de kruidenolie. Dek de rollade dan af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
Ik serveerde de kip met linzen met cranberry-gelei, een oude favoriet (vooral in december!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...