Google+ Followers

vrijdag 31 december 2010

Wraps met chili-rosbiefreepjes en kidneybonen

Dit laatste berichtje van 2010 was er bijna niet gekomen. Het plan was goed, maar het ging bijna mis in de uitvoering.
Het plan: een recept voor een gerechtje dat zowel warm (tortilla gevuld met warme saus) als koud (wrap met koude saus) gegeten kon worden. Behoorlijk gezond, snel klaar en erg lekker. Best een goed plan, dus.
Het ging bijna mis in de fotografie. Nu zijn jullie bepaald geen briljante foto's gewend, maar dit leek echt helemaal nergens op. De tortilla's waren te bleek, de saus leek op de foto te dun - het kon echt niet, zelfs niet voor mijn bescheiden standaard.
Gelukkig bleek de volgende dag dat het allemaal nog meeviel. De koude vulling van de wraps was iets steviger geworden in de koelkast en dus volgt hier toch nog een post met een fotootje. Een foto uit de categorie "laten-we-volgend-jaar-proberen-het-beter-te-doen".
Waarmee ik op de belangrijkste boodschap kom: Allemaal een heel gezond, voorspoedig en smakelijk 2011 gewenst!

300 gr rosbieflapjes, in repen van ca. 1 cm
1 rode paprika, in kleine stukjes
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 blikje kidneybonen (Bonduelle, 400 gr)
4 tortilla's
Chilisaus

Verhit een eetlepel plantaardige olie in een koekenpan of een wok en fruit de paprika een paar minuten. Voeg de bosuitjes toe en bak die 1 minuut mee. Doe dan de rosbieflapjes in de pan en bak deze 2-3 minuten. Laat in de tussentijd de kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel ze goed af met koud water. Voeg de bonen toe (die hoeven alleen maar op te warmen), breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper en giet chilisaus naar smaak bij het mengsel.
Verwarm de tortilla's even in een koekenpan, in de oven of in de magnetron. Schep wat van het rosbiefmengsel in een tortilla en rol deze op.

Deze rosbiefreepjes met groenten en saus kunnen ook prima koud worden gegeten. Vouw dan de tortilla's op als wraps. De koude (en dus iets dikkere) vulling zal er (hopelijk) niet uitlopen (hoewel de persoonlijke test toch een gezellige kliederboel opleverde!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...