Google+ Followers

woensdag 1 december 2010

Warme chocolademelk met pindakaas

Vandaag even een berichtje uit de categorie "extreem lekker, extreem ongezond". Wie hier een probleem mee heeft: stop maar met lezen. (...)
Zo, we zijn onder ons. Het is jullie vast ook wel opgevallen dat er sneeuw ligt (hier in Arnhem is het ieder geval lekker wit) en na een wandeling door het koude spul is het prettig thuiskomen in een warm huis. Een lekkere mok warme chocolademelk gaat er dan best in! Die kun je natuurlijk buitengewoon snel en lekker maken met behulp van Peeze Chocolatte (verkrijgbaar in de winkel), maar deze bijzondere chocolademelk wordt gewoon op de "ouderwetse" manier gemaakt: met cacaopoeder!

Wat maakt deze variant dan zo "extreem lekker, extreem ongezond"? Dat komt door de pindakaas. Ja, de pindakaas. Het werkt zo: je maakt een normale chocolademelk, maar iets minder zoet dan normaal. Vervolgens neem je een forse eetlepel pindakaas (extra romig, zonder stukjes) en roert deze stevig door, zodat de pindakaas helemaal oplost. Dat klinkt vies en dat is niet! Helaas kan ik niet claimen deze briljante versie zelf bedacht te hebben - ik kreeg een beetje hulp van het foodblog "Dinner with Julie".

Strakke aanwijzingen zijn er nauwelijks, je moet een beetje experimenteren welke hoeveelheden cacao / suiker / pindakaas je zelf het lekkerste vindt. Als richtlijn kun je de volgende hoeveelheden aanhouden:

Volle of halfvolle melk, een grote mok circa 3/4 vol
1 grote eetlepel cacaopoeder
½ eetlepel suiker
1 grote eetlepel pindakaas

Verwarm de melk, roer alle ingredienten erdoor (zorg dat de pindakaas geheel gesmolten is) en geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...