Google+ Followers

woensdag 11 augustus 2010

Pitabroodjes met groenten en basilicum-mayonaise

Tijdens het afgelopen WK Voetbal maakte ik een paar keer lekker gevulde pitabroodjes (zie hier en hier). Nu is het WK voorbij, maar er zijn 2 (min of meer blijvende) effecten: 1) ik ben een echte voetbalkenner geworden (al wist ik ook vóór het WK al wat buitenspel was, maar - believe it or not - ik heb er lol in gekregen) en 2) de pitabroodjes hebben zich een plek weten te veroveren in mijn keuken. Ze lenen zich buitengewoon goed voor het opmaken van allerlei restjes groente. Beetje vlees erbij, leuk sausje - klaar!

4 pitabroodjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 groene paprika, in kleine blokjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
300 gr runderreepjes (naturel)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels yoghurt-mayonaise
1 eetlepel mayonaise
1 teentje knoflook, heel fijngehakt
klein handjevol basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
olijfolie

Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de runderreepjes een paar minuten aan. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm. Doe eventueel een nieuw scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin de lente-uitjes en paprika's. Als de groente (beet-)gaar is, kunnen de runderreepjes weer worden toegevoegd en nog even worden opgewarmd.
Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden Celcius en bak de pitabroodjes in circa 4 minuten af (of: volg de aanwijzingen op de verpakking).
Roer de yoghurt-mayonaise, de mayonaise (kant-en-klaar gekocht, mag best), de knoflook, het citroensap en de basilicumblaadjes goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de pitabroodjes open en vul met het vlees- en groentemengsel. Schep er een lepel basilicum-mayonaise overheen en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...