donderdag 15 april 2010

Gordon Ramsay's linguine met citroen, feta en basilicum

Ik zeg het geregeld in de winkel en ik heb het misschien ook wel eens eerder op deze blog geschreven: Gordon Ramsay wordt ondergewaardeerd. Met al z'n geschreeuw en getier in de keuken is hij een karikatuur van zichzelf geworden. Jammer, want hij is een buitengewoon goede chef en dat wordt door al zijn gevloek wel eens vergeten. Eigen schuld. En niet zo slim, want veel mensen willen daardoor niets van hem weten - terwijl de man zulke briljante kookboeken schrijft. Zonde!
Ik kook erg graag uit z'n boeken. De recepten kloppen, het is meestal niet ingewikkeld (het onderstaande recept al helemaal niet) en het smaakt altijd heerlijk. Dit gerecht komt uit "Gordon Ramsay kookt", waar trouwens ook m'n favoriete Thaise viscurry in staat.

Voor 4 personen:
500 gr verse of 300 gr gedroogde linguine
4 eetlepels olijfolie
sap en geraspte schil van 1 citroen
5 eetlepels versgeraspte parmezaan
de blaadjes van een handvol verse basilicum
200 gr feta, verkruimeld
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Kook de verse pasta 2 minuten in een grote pan water met wat zout of kook de gedroogde pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta even uitlekken in een vergiet, maar laat ongeveer 2 eetlepels kookvocht in de pan. Doe de pasta meteen weer in de pan en voeg de olijfolie, het citroensap, de citroenrasp, de parmezaan, het basilicum en ¾ van de verkruimelde feta toe. Schep het geheel goed om. Proef en voeg (indien nodig) peper en zout toe. Schep de pasta op voorverwarmde borden, strooi de resterende feta en de pijnboompitten erover en serveer meteen.

In mijn versie, gemaakt met gedroogde linguine en parmezaan-schilfers (uit een zakje, roep de culi-politie!), ging geen extra zout - wel een beetje peper. Door het gebruik van de parmezaan en de feta werd het geheel zout genoeg voor mijn smaak. Ik heb er van gesmuld en het stond bovendien in een handomdraai op tafel. Toprecept!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...