Google+ Followers

zaterdag 17 april 2010

Opgepepte bonensalade

Een recept kan ook te simpel zijn. Zoals het recept dat ik had uitgezocht voor de koopavondsalade van deze week. Bladerend in de AllerHande van deze maand vond ik een "kikkererwten-reuzenbonensalade" - supermakkelijk, gewoon een paar blikken optrekken, sambaldressing erbij, klaar. Mooi. Maar toen het klaar was, bleek het ook een beetje... saai. Wel lekker pittig, vanwege de sambal en de citroen, maar het was zo... saai. Alleen maar die bonen en een beetje groen.
Rommelend in de koelkast vond ik een paar zaken om de boel op te peppen: wat goudsalami (vleeswaren) en een restje geraspte belegen kaas. Het eindresultaat was acceptabel, maar een volgende keer zou ik er ook nog bv. stukjes augurk en zilverui (staan uiteindelijk altijd in iedere koelkast, nietwaar) aan toevoegen. Zodat er een beetje meer is dan alleen bonen en een beetje groen!

1 blik kikkererwten (400 gr, Bonduelle)
1 blik reuzenbonen (425 gr, Bonduelle)
1 citroen, schoongeboend
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel (gele) natuurazijn
1 theelepel sambal oelek (ik gebruikte sambal badjak)
1 bakje platte peterselie (20 gr)
1 bakje verse koriander (15 gr)
5 plakjes goudsalami, in reepjes gesneden
handje geraspte belegen kaas
(2 augurken, in stukjes)
(2 eetlepels zilveruitjes)

Laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng de olie met het citroenrasp, de knoflook, de azijn en de sambal. Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe.
Snijd de peterselie en de koriander fijn en schep met de dressing door de peulvruchten. Voeg de salami en kaas (en eventueel de augurken en zilveruitjes) toe en schep alles goed door. Laat 30 minuten staan. Schijnt lekker te zijn met gegrild vlees en stokbrood, maar ik at het als maaltijdsalade met wat crackers erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...