Google+ Followers

maandag 13 september 2010

Garnalencurry a la Miss Dahl

Sophie Dahl, kleindochter van Roald en fotomodel, heeft een tijdje geleden een kookboek uitgebracht, "Miss Dahl's heerlijkheden". In eerste instantie had ik een gezond wantrouwen tegenover dit boek. Immers, Miss Dahl was ooit volslank, maar is inmiddels verworden tot slanke den (so much for 'heerlijkheden') en dan zat me nog iets dwars: het leek me een typisch geval van zo'n modelletje dat ook een boek wil schijven en dan lekker wil profiteren van de goede naam van opa. Oh.
Dat valt dus reuze mee. Het is eigenlijk gewoon een heel leuk boek. Opgebouwd volgens de seizoenen, goede recepten en aangename verhalen over de familie Dahl en het modellenleven. En nee, ze eet niet weinig, ze eet gezond. Ok.

Ik heb een recept uit haar boek (overigens: Miss Dahl heet inmiddels Mrs. Cullum, getrouwd met Jamie) gebruikt voor de onderstaande garnalencurry. Even een waarschuwend woord: er gaat het sap van 3 limoenen in en daardoor is het dus een behoorlijk zure curry. Dat vind ik lekker, maar voor wie zuur wat minder kan waarderen: begin met 1 limoen, extra sap toevoegen kan altijd nog.

1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
4 lente-uitjes, in ringetjes
1 teen knoflook, gepeld en gehakt
1 klein rood pepertje, fijngehakt
1 theelepel kerriepoeder
200 gr jumbo-garnalen
4 dl kokosmelk
sap van 3 limoenen
1 eetlepel geraspte kokos

Verhit de olie in een grote pan en laat de lente-uitjes en de knoflook een paar minuten zweten. Doe er het rode pepertje bij, daarna het kerriepoeder en bak alles nog een paar minuten op een laag vuurtje. Voeg dan de garnalen toe en doe de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat de curry zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer er dan het limoensap en de geraspte kokos door. Voeg eventueel nog zout en peper toe, maar ik vond dit persoonlijk niet nodig. Serveer met rijst en garneer (indien gewenst) met verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...