Google+ Followers

donderdag 30 september 2010

Aardappelrosti met oesterzwammen, kastanjechampignons en gegrilde kip

Zoals ik schreef, was Cook & Book afgelopen weekend op het Smaakfestijn, als deelnemer aan de Smaakmarkt. Er kwamen vele bekende en onbekende gezichten voorbij en ook het gezicht van iemand die me bekend voorkwam, maar die ik toch niet direct wist te plaatsen. Toen ze zich voorstelde, viel het kwartje pas: Angélique Schmeinck!
Zij hield een presentatie over haar nieuwe boek "Smaakvrienden / Groenten" (persoonlijke noot: Briljant boek!!) en kwam even een praatje maken aan de stand. Omdat ik daar niet wegkon, kon ik haar presentatie helaas niet bijwonen (en ik heb later begrepen dat er sowieso geen plaats was geweest, want het kleine zaaltje puilde uit z'n voegen toen zij haar verhaaltje hield).

Toen ik me de volgende dag thuis afvroeg wat ik zou gaan doen met de geweldige oesterzwammen die ik op de Smaakmarkt had gekocht, bedacht ik dat het recept uit een ouder boek van Angélique Schmeinck, "Swingen in de keuken", heel toepasselijk was: Paddenstoelen-kaasrosti (wel iets aangepast door mij, túúrlijk....).

250 gr oesterzwammen, in stukjes gescheurd
250 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
1 kipfilet
100 gr geraspte oude kaas
300 gr rosti (diepvries)
zeezout en versgemalen zwarte peper

Grill de kipfilet zo'n 20 minuten op de grillplaat, tot de kip goed gaar is. Snijd de kip dan in kleine stukjes.
Doe een flinke klont boter in een grote koekenpan en voeg de oesterzwammen en champignons toe. Bak ze op redelijk hoog vuur. Als ze een kleurtje hebben gekregen en enigszins geslonken zijn kan de rosti (in bevroren toestand) worden toegevoegd. Bak de rosti 15-20 minuten en blijf stevig roeren, want rosti heeft de neiging zich vast te zetten aan de pan (zeker als je anti-aanbaklaag niet meer zo goed is, zoals bij mij het geval was). Als de rosti gaar is, kunnen de kip en de geraspte kaas worden toegevoegd. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Nog even verwarmen en doorroeren, zodat de kaas smelt, en direct serveren.

Het gerecht verdient geen schoonheidsprijs, maar het is heerlijk - echt een aanrader! De rosti en kip vormen de bescheiden achtergrond voor de paddenstoelen en de kaas geeft er net een beetje pit aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...