Google+ Followers

vrijdag 24 september 2010

Kip-pesto risotto met komkommersalade

Mag ik jullie nog één keer lastig vallen met een risottogerecht? Ik weet het, de laatste maanden is risotto nogal veelvuldig aan bod gekomen (zie bijvoorbeeld hier en hier), maar het is ook zo'n heerlijk dankbaar recept. Afgelopen weekend had ik nog een restje pesto en een restje Parmezaanse kaas, samen met een halve (en half verlepte) komkommer. Op het weggooien van eten staat in huize Cook & Book een hele enge straf, dus dat kwam niet im Frage. De oplossing: een risotto...

1 kipfilet
500 ml water
1 kippenbouillonblokje
1 ui, in dunne ringen of gesnipperd
150 gr risottorijst
2 eetlepels (basilicum)pesto
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en kook de kipfilet in circa 10 minuten gaar. Haal dan de kip uit de bouillon en snijd 'm in blokjes of reepjes.
Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin voorzichtig de ui. Als de ui enigszins doorzichtig is geworden kan de rijst worden toegevoegd. Roer dit om en zorg ervoor dat de rijst goed bedekt is met een dun laagje olie. Voeg dan steeds wat bouillon (dezelfde die gebruikt is om de kip in te garen) toe en blijf flink roeren. Voeg telkens bouillon toe, zodat de risottorijst niet droog kookt. Na circa 20 minuten is de risotto gaar. Voeg dan een laatste scheutje bouillon toe, samen met de kipstukjes, pesto en Parmezaanse kaas. Nog even doorroeren (het geheel moet een beetje vloeibaar blijven) en de restjes-risotto is klaar.
De kip-pestorisotto werd geserveerd met een simpele komkommersalade: blokjes komkommer, zout, peper en een scheutje witte wijnazijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...