Google+ Followers

woensdag 22 september 2010

Sobanoedels met gekruid rundvlees en paksoi

Vorige week belandde ik in een snoepwinkel toko. Gelukkig had ik weinig tijd en moest ik snel weer weg, want zo'n toko-avontuur kan heel erg uit de hand lopen. Al die bijzondere, onbekende spullen - hebben! Zonder een flauw benul wat je ermee kunt doen, maar het vinden van bijpassende recepten is deel 2 van de pret. En ook: zo'n toko staat vol met spullen waar je in recepten over las, constateerde dat je dat niet in huis had en maar weer verder bladerde. Oh, hoe fijn om zulke ingredienten dan tegen te komen. Uiteraard moet je direct toeslaan, want anders krijg je echt spijt. Het toko-bezoek resulteerde dus in de aanschaf van tamarinde pasta, tapiocameel, rijstmeel, black eyed bonen en good-old sobanoedels.
Tja, en voor wie nu een spannend recept met tapioca-bonen met tamarinde rijstnoedels verwacht - helaas. In het onderstaande recept (gebaseerd op een recept uit "Wagamama noedels" van H. Arnold) werden alleen de sobanoedels gebruikt. De andere aankopen wachten nog op een geschikt recept.... nog even snuffelen...

200 gr sobanoedels
250 gr bieflapjes, in reepjes
1 eetlepel maizena
zout en versgemalen (witte) peper
2 eetlepels plantaardige olie
3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt of heel fijngehakt
1 paksoi (circa 300 gr), in stukjes
4 lente-uien, in dunne ringetjes
1 eetlepel sojasaus
1 rode peper, fijngehakt
2 theelepels sesamolie
1 theelepel sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan

Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de runderreepjes samen met de maizena, zout en peper in een plastic zak en schud goed, zodat alle reepjes bedekt zijn met een dun laagje maizena.
Verhit de olie in een wok en roerbak de gember circa 30 seconden. Voeg dan het rundvlees toe en roerbak dit circa 2 minuten (tot het net gaar is). Doe dan de paksoi, lente-ui, rode peper en 1 eetlepel water erbij en roerbak dit ongeveer 3 minuten mee. Voeg de sojasaus en de sobanoedels toe en sprenkel er de sesamolie en de geroosterde sesamzaadjes over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...