Google+ Followers

vrijdag 17 september 2010

Het tweede leven van tomatensoep: pastasaus!

Een paar dagen geleden schreef ik over de heerlijke tomatensoep van Karin Luiten. Er was nog een restje over en daarmee maakte ik een echt lekkere pastasaus. Daarmee wil ik niet zeggen dat je deze pastasaus uitsluitend kunt maken als je een restje tomatensoep-van-Karin-Luiten hebt. Natuurlijk gaat het ook gewoon met passata of een blikje tomatenstukjes, hoewel het dan wel fijn is als je een beetje knoflook en (extra) rozemarijn aan het recept toevoegt. Maar stél dat je de tomatensoep maakt, zorg dan dat je genoeg overhoudt om de volgende dag het volgende sausrecept te maken:

250 gr rundergehakt of het vlees uit Italiaans gekruide worstjes
400 ml tomatensoep-van-Karin-Luiten
200 gr paddenstoelenmelange, in plakjes gesneden of in stukjes gescheurd
150 gr oesterzwammen, in stukken gescheurd
1 takje rozemarijn, fijngehakt
zeezout en versgemalen peper

Bak het gehakt of worstvlees rul in een grote koekenpan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur snel aan. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Laat tegelijkertijd de soep in een pannetje een beetje inkoken en doe de soep dan bij het vlees-paddenstoelenmengsel. Kook er wat verse of gedroogde pasta bij (ik gebruikte een mix van spaghetti en linguine, bij elkaar circa 150 gr).
Drapeer de pasta op een bord en schep de saus erover. Of: vermeng de pasta en de saus en vries het geheel in. Een supersnelle en zeer smakelijke oplossing voor een dag waarop je even geen zin of tijd hebt om te koken!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...