Google+ Followers

zaterdag 23 oktober 2010

Garnalen & chorizo-hapje/snack/tapa

Een snack is uit de mode. Ten minste, ik hoor nooit meer iemand dat woord gebruiken. Tegenwoordig spreken we alleen over "tapas". Alles is een "tapa", ook als het in de verste verte niets met Spanje te maken heeft. Want tapas, dat zijn toch gewoon kleine Spaanse hapjes. Diezelfde hapjes heten in Griekenland en het Midden-Oosten "mezze", in Italie "antipasti", in Frankrijk "hors d'oeuvres" en - tot voor kort - in Nederland "hapjes" of "snacks". Vergeeft u mij als ik toch gewoon hardnekkig het woord "tapas" reserveer voor uitsluitend Spaanse snacks?
Oke, dan kunnen we nu verder met het receptje voor deze tapa - want het gaat hier wel degelijk om iets Spaans. Het is een - ietwat verbouwd - receptje van Jamie Oliver (uit de delicious. van september 2010) en door het gebruik van chorizo kunnen redelijk gerust de term "tapa" hier op loslaten.

125 gr roze garnalen
100 gr chorizo, in kleine blokjes
1 citroen
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
handjevol peterselie, fijngehakt

Doe de chorizo in een droge koekenpan en bak de blokjes op hoog vuur aan, zodat het vet uit de chorizo vrij komt. Draai het vuur dan wat lager en voeg de garnalen en lente-uitjes toe. Bak dit een paar minuten. Voeg het sap van ½ citroen toe en doe op het laatst de peterselie erbij. Serveer dit garnalen & chorizo-mengsel met stevig brood of tortilla's en voeg eventueel naar smaak nog extra citroensap toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...